Bio trgovina – prihodnost je tukaj

Bio trgovina je prodajalna prihodnosti, zagotovo.

V prihodnosti gre pričakovati nadaljevanje trenda povečanja zanimanja za kakovostne, naravno pridelane izdelke. Naravno pridelani izdelki v Sloveniji k sreči še niso redkost, kot drugod v svetu. Imamo še veliko obdelovalnih površin ter ljudi, ki iz zemlje znajo izkoristiti najboljše. kamorkoli se podamo, v naši deželi lahko srečamo vez človeka z naravo. Vez z naravo je danes pomembna dobrina. Ker je v mnogih razvitih državah že zelo načeta, ne preseneča zanimanje za naše izkušnje. Zanimanje je sicer težko izmerljivo, lahko pa o tej izkušnji spregovori vsak, ki je imel pri nas izkušnjo soočenja človeka iz razvitega sveta s slovenskimi bio izdelki.

Bio izdelki so se pri nas ohranili na razne načine. Veliko ljudi ima bio izdelke v prehranskih navadah prisotne. Zato jih vedno znova zahtevajo in kupujejo. Za ostale izdelke je pri takih osebah zanimanje manjše, povečini kupujejo predvsem tiste ostale izdelke, ki jih ne morejo sami doma pridelati ali za njih ne obstaja ponudba. Določeni prehrambni in drugi podobni izdelki, ki so del naših prehrambnih navad namreč ne izvirajo iz naših krajev, smo jih pa preko dobrih izkušenj z njimi vzeli za svoje. Bio izdelki so v Sloveniji tako prisotni, obstaja trg in povpraševanje po njih. Hkrati pa imamo tudi bio proizvajalce. Motivacije bio proizvajalcev so različne. V prvi vrsti gre predvsem navezanost na zemljo, tradicijo in mnoge klasične motive. Poleg tega so motivi tudi sodobni, lahko bi jim rekli trendovski. Sodobno usmerjeni ljudje se dobro zavedajo pomena kakovosti prehrane. Nekdanjo kvantiteto v sodobnem času pri takih ljudeh vedno bolj obsežno zamenjuje kvaliteta. Kupci s tako zavestjo se zavedajo, da je bolje kupiti količinsko manj, vendar večje kakovosti.

10 preprostih nasvetov, kako biti bolj EKO

Takšni kupci so tudi pripravljeni odšteti evro več za boljšo kakovost. Naravnanost bio proizvajalcev na takšno povpraševanje se izoblikuje  bio trgovina. Potrošniki so, množičnosti bio proizvajalci velikokrat niti ne potrebujejo. Zavedajo se, da imajo zveste kupce, kar jim zagotavlja prihodnost ob manjših, vendar kvalitetnih izdelkih. Bio  trgovina ima v Sloveniji veliko možnosti za razširitev. Vse potrebno imamo, potrebno je le motivirati vse udeležence. Pozitivne spremembe v kakovosti življenja so z bio izdelki zagotovljene. Kdor je z njimi seznanjen od malih nog ne potrebuje dodatne razlage. Ostalim velja predlagati preizkus na daljše časovno obdobje. Človeški organizem namreč potrebuje čas, da se privadi na nove razmere in se jim prilagodi. Čez čas so spremembe očitne v mnogih znakih zdravega in kakovostnega življenja.

Bio trgovina je lahko motivacija, priložnost in prihodnost Slovenije.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *