Frozen – kraljestvo ki je osvojilo svet

Ledeno kraljestvoGlede na to, da živimo v informacijski dobi, obstaja le majhna verjetnost, da še niste slišali za animirano uspešnico Frozen, ki se v slovenskih kino dvoranah predvaja pod naslovom Ledeno kraljestvo. Uspeh risanke nikakor ni naključje, saj je vsebina polna zanimivih zapletov, zgodba pa poučna in odlično prirejena za mlajše občinstvo. Piko na i doda odlična animacija, še po koncu spektakla pa nam ostanejo v spominu glavni risani junaki na čelu s princeso Elso. Nič čudnega, da se Frozen uvršča na peto mesto med najbolj donosnimi filmi v zgodovini!

Zgodba animiranega filma sicer sledi izvirni pravljici Hansa Christiana Andersena z naslovom Snežna kraljica, je pa vsebina nekoliko prirejena za animirano uprizoritev in mlajše občinstvo. V glavni vlogi nastopa mlada princesa Elsa, ki odkrije čarobno moč upravljanja snega in ledu. Ker te moči še ne obvladuje, v otroštvu pomotoma poškoduje svojo mlajšo sestro Ano, ter se v strahu pred novimi nesrečami umakne v osamo. Tu pa se zgodba šele začne, saj do pravih zapletov pride šele po tem, ko se pojavijo še drugi risani junaki – Hans, Krištof, Olaf … Vsi omenjeni liki skozi risani film navdušujejo občinstvo z zanimivimi prigodami in spretnim reševanjem nepričakovanih zagat, v srcih otrok pa ostajajo še dolgo po tem, ko je risanke že konec. Risani junaki imajo navado, da otroke spremljajo kar skozi celo otroštvo, pri tem pa risanka Frozen ni izjema. Marsikateri otrok se po odhodu iz kino dvorane ne bo želel ločiti od svojih novih prijateljev, ostali pa mu bodo v spominu tudi še desetletja po tem!

Na srečo pa lahko Elsa in drugi junaki animiranega filma Frozen svoje mesto najdejo tudi v objemu vašega malčka – motivi Ledenega kraljestva namreč krasijo različno otroško opremo, ter so tako lahko navzoči v življenju otroka tudi potem, ko je risanka le še bežen spomin. Naj otroci odraščajo s svojimi najljubšimi risanimi junaki!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *